Hardlopen

Bij More Ways To Move is veel ervaring in het hardlopen en geven van trainingen. De ervaring in het trainen geven gaat van beginnersgroepen tot aan de zeer gevorderde recreanten in afstanden van 5 km tot meer dan een marathon (42,195 km) afstand.

Bij More Ways To Move lopen recreatieve hardlopers die vooral het sociale aspect van samen hardlopen voorop stellen. Zo wordt er gezamenlijk getraind, waarbij in de trainingen wel op eigen niveau getraind wordt, en wordt de zaterdagtraining afgesloten met gezamenlijk koffie en thee drinken. Naast het hardlopen zijn we sociaal erg betrokken, d.w.z. dat we meeleven met elkaars wel en wee. Voorbeelden zijn hierin: ‘een nieuw huis gekocht’, ‘een nieuwe baan’, ‘een overlijden binnen familie of vriendenkring’, ‘zakken of slagen van één van de kinderen’. In onze loopgroep lopen ook vrouwen mee die ‘iets’ mankeren. Dit kan op allerlei gebied zijn; zoals een visuele beperking, PTSS, (herstellend van) kanker of andere ziekten.

Soms organiseren we een sportief evenement, bv. een wandelweekend, run-bike-run voor eigen club of gaan we met een groep naar een leuke run, zoals een Urbantrail. Naast het sportieve aspect hebben we ook een aantal keer een gezellige avond met elkaar, zoals een barbecue en een borrelavond. Alles geheel vrijblijvend om mee te doen.

Via de app Spond houden we elkaar op de hoogte of we aanwezig zijn op de training en wordt de trainingslocatie doorgegeven. Daarnaast hebben we nog een Whatsapp groep waarin meer sociale zaken worden gedeeld, zoals resultaten van een (Veluwe)loop, als iemand een vraag hebt en als iemand gewoon wat wil delen.

We trainen op zaterdagmorgen van 9.30 uur – ca. 11.00 uur en sluiten deze training altijd af met gezamenlijk koffie en thee drinken. Bij de zaterdagmorgen training is ook aandacht voor loopscholing. Op dinsdagavond lopen we samen van 19.30-ca. 20.30 uur. Er zijn dan geen oefeningen, maar we doen de warming up, de kern en cooling down. Op donderdagavond van 19.30 – ca. 20.30 uur doen we een soort bootcamp, waarbij we krachtsoefeningen en rompstabiliteitsoefeningen doen die gericht zijn op het hardlopen en hierdoor de efficiëntie van het hardlopen verbetert en de kans op blessures verkleint.

Vanaf 1 januari 2018 zijn we een vrouwenloopgroep. We hopen ons hierdoor te onderscheiden van de andere loopgroepen binnen Wageningen en omstreken. De contributie bedraagt  €85,- per jaar of, als men later in het jaar aansluit, €8,50 per maand voor de rest van het jaar met een maximum van €85,-.