Zechsal magnesium

Waarom magnesium gaan gebruiken?

Tijdens duursporten wordt veel magnesium verbruikt, wat kan leiden tot kramp. De meest voorkomende plaats van (nachtelijke) spierkramp is de kuit of de voet. Een krampaanval duurt vaak enkele seconden tot een aantal minuten. Ongeveer één op de drie mensen heeft wel eens te maken met nachtelijk spierkramp. 3% van de Nederlanders heeft er zelfs elke nacht last van. Vrouwen zijn gevoeliger voor kramp dan mannen en naarmate men ouder wordt kan men er ook vaker last van krijgen.

Magnesium speelt ook een belangrijke rol in de energiehuishouding en de contractie van de spieren. Het verwijdert melkzuur na inspanning of stress. Verder is magnesium goed voor de hersenontwikkeling, goed voor hart en bloedvaten, helpt het om bepaalde hartritmestoornissen te voorkomen, is het essentieel voor een optimale schildklierwerking, helpt het bij bepaalde huidklachten zoals zonneallergie, psoriasis, netelroos, acne en constitutioneel eczeem, bevordert het een goed slaapkwaliteit, helpt het bij het vrijmaken van brandstof en bouwstoffen uit je voeding, is het betrokken bij je hormoonhuishouding en draagt het bij aan de replicatie van DNA.

Magnesium zit in heel erg veel producten, maar toch krijgen actieve mensen vaak te weinig magnesium binnen. Dit komt mede doordat het lichaam geen effectieve methode heeft om magnesium vast te houden. De beste bronnen van magnesium zijn groene groenten, granen, zuivelproducten, gedroogde vruchten en zeegroenten. Ongebonden magnesium gaat gemakkelijk een binding aan met fytaat (o.a. in granen), oxalaat (o.a. in rabarber en spinazie), fosfaten (o.a. in melk) en methylamines (o.a. in voedingsadditieven). Hierdoor wordt het magnesium niet geabsorbeerd door het lichaam.

Een gemakkelijke manier om magnesium door het lichaam op te nemen is via de huid.

In Tripscompagnie, vlakbij Groningen ligt de zuiverste magnesiumbron ter wereld. Hier worden alle Zechsalproducten geproduceerd. Wil je wat bestellen bij Zechsal, gebruik dan de code WAYS2MOVE. Je krijgt dan 10% korting op je bestelling. Bij een bestelling boven de €20,- (incl. korting) is de verzending gratis.

Privé hebben we producten geprobeerd van Zechsal en we zijn zeer positief. Kuitkrampen zijn nauwelijks nog aanwezig en exceemachtige huid met de bijbehorende jeuk is weg.

Folder Zechsal Pure magnesium informatie Magnesium